Wim Dufourmont
Onderwijs

Bouwden we nu écht die School van Morgen?

Aan het woord: Wim Dufourmont, technisch directeur O.L.V.-Hemelvaart in Waregem. Graag geven we zijn visie weer over de voordelen en beperkingen van de Scholen van Morgen inhaaloperatie, de voorbeeldfunctie van scholen en de positieve effecten van het binnenklimaat op de onderwijsdoelstellingen.

Een schoolgebouw vandaag bouw je niet slechts voor de volgende 40 jaar, maar wellicht voor …

Hires-Crevits_DSC7291
Onderwijs

INTERVIEW – Hilde Crevits: Masterplan Scholenbouw: samen bouwen aan onze scholen van morgen?

Het afgelopen jaar werkte Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits aan haar ‘Masterplan Scholenbouw’, die de krijtlijnen bevat voor een vernieuwende aanpak van de scholenbouw in Vlaanderen. Zowel voor het oplossen van concrete capaciteitsnoden in specifieke gebieden als voor de modernisering van het verouderde schoolpatrimonium. En dit op een planmatige, transparante en efficiënte wijze. De noden zijn …

DSC_3764
Onderwijs

Masterplan Scholenbouw Hilde Crevits: de 5 strategische doelstellingen

 

Het afgelopen jaar werkte Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits aan haar ‘Masterplan Scholenbouw’. Hierin worden de krijtlijnen uitgetekend voor een vernieuwende aanpak van de scholenbouw in Vlaanderen. Het plan wordt in 5 strategische doelstellingen gegoten op een planmatige, transparante en efficiënte wijze. De noden zijn groot, de budgetten – wellicht – beperkt.

1. Het bestaande onderwijspatrimonium vernieuwen

De …

Naamloos-2
Onderwijs

Oud kloostergebouw in Gent omgetoverd tot nieuwe school

In Gent wordt op dit moment een voormalig kloostergebouw van de Zusters van Liefde verbouwd, gerestaureerd en heringericht als nieuwe school voor het BuBaO Sint-Lievenspoort. Geen sinecure, en dat is zelfs zwak uitgedrukt. Toch werd een doordacht ontwerp uitgetekend waardoor de inspirerende ruimte kan worden uitgerust met klaslokalen, vaklokalen en aangepast sanitair.

Verder komt er ook …

Scholen Van Morgen
Onderwijs

Scholen van Morgen lanceert nieuwe website

 

De afgelopen maanden werd achter de schermen getimmerd aan een gloednieuwe website en nieuwsbrief voor Scholen van Morgen. En sinds eind augustus is deze een feit!

Vier redenen om naar de nieuwe website te surfen:

Aantrekkelijke projectpagina’s: wat, waar, wanneer, door wie en voor wie wordt er gebouwd? En hoe zal de school eruitzien?
Duidelijk algemeen projectenoverzicht: bekijk …

209_Ternat_DeBrug_(c)dJGA
Onderwijs

Vliegende doorstart voor Scholen van Morgen

Het einde van het bouwverlof was voor Scholen van Morgen het startsein voor de bouw van maar liefst tien nieuwe scholen in Vlaanderen: drie ervan in de omgeving van Geel, twee in Ternat en twee in Zwevezele. Ook in Hofstade, Edegem en Baarle-Hertog gingen de bouwwerken voor nieuwe schoolinfrastructuur van start. De inhaaloperatie zorgt er …