Cebeo, partner in elektronisch materiaal

Op zoek naar de grootste distributeur van elektronisch materiaal of naar deze die het beste je noden invult? Dat tweede nemen we aan. Cebeo, elektrogroothandel voor elektrisch materiaal, LED, verlichting, domotica, HVAC,… is dan wel de grootste van België, de onderneming doet er vooral alles aan om ook de beste te zijn.

De firma ziet het daarbij als zijn basistaak om kwaliteitsmateriaal te leveren op de meest efficiënte manier. En met de beste service. Hun toegevoegde waarde bestaat uit een uitgebreid servicepakket dat verstrekt wordt door een uitgebreid netwerk van commerciële medewerkers, specialisten en ondersteunende diensten.

Marktleider met lange traditie

“In België zijn we marktleider”, start Carl Malfait, Marketing & Communication Manager, zijn verhaal. “Die positie verwierven we door ons dag in dag in te zetten voor het verwerven en behouden van het vertrouwen van onze talrijke klanten. In 90 jaar tijd groeiden we zo uit van lokale groothandel tot een ijzersterke organisatie ten dienste van de klant. Zonder dat we daarbij het familiaal karakter veloren dat stichter Charles Bultiauw en later zijn zoon Christian Bultiauw hoog in het vaandel droegen.”

“In datzelfde opzicht, investeerden we in de loop der jaren ook in een aantal strategische overnames. Steeds met de bedoeling om klanten een nog betere service te garanderen. Op die manier ontstond een bijzonder uitgebreid netwerk van filialen met een unieke expertise.”

Denken in oplossingen

“Of het nu gaat om installatiemateriaal, verdeelborden & kasten, kabel, kabelgoten & -kanalen, building automation, verlichting, automatisatie & aandrijving, tooling & lifting equipment,… We beschikken over meer dan 1.000.000 referenties, waarvan 50.000 permanent op voorraad. Steeds gaat het over producten van absolute kwaliteit, enkel en alleen geleverd door A-merken.”

“Dé sterkte van Cebeo is echter dat we denken in termen van oplossingen, die meer zijn dan de optelsom van onze producten. Onderwijs- en zorginstellingen kunnen bij ons terecht voor alles wat valt onder de noemer ‘elektrische installatie’. En samen met hen en de installateur gaan we op zoek naar de meest geschikte oplossing op maat. Over de leveranciers heen. Met respect voor het beschikbare budget.”

Uitgebreide dienstverlening

“Daarnaast mogen klanten bij ons rekenen op een uitgebreide dienstverlening, voor een optimaal resultaat.”

“Een snelle levering is daarbij onontbeerlijk. Cebeo investeert voortdurend in de optimalisatie en verfijning van het logistieke proces. Het hart daarvan bevindt zich in het Cebeo Distributie Center in Moeskroen. Dag na dag zijn hier 120 medewerkers in de weer om bestellingen klaar te stomen en te laten leveren binnen de 24u.”

“Cebeo beschikt daarnaast over een nationaal netwerk. Er is altijd wel een filiaal in de buurt van je school of zorginstelling. Bijzonder handig, voor wie dringend nood heeft aan materiaal of advies.”

Opleiding

“Onze sector evolueert bijzonder snel, bij blijven met de laatste nieuwe ontwikkelingen op het vlak van verlichting, building automation, HVAC… is onontbeerlijk. Daarom organiseert Cebeo in samenwerking met fabrikanten continu in opleidingen voor installateurs. Nieuwe producten of oplossingen? Recente marktevoluties? Wij zorgen ervoor dat profesionals ze onder de knie krijgen. Zodat je als eindklant gerust bent over een gedegen installatie.”

Benieuwd naar wat Cebeo voor je kan betekenen? Bezoek hun stand op Edubuild, standnummer 8319.

www.cebeo.be