Delabie, specialist in kranen en accessoires voor utiliteiten

Het kraanwerk van Delabie blinkt uit op het vlak van waterbesparing, veiligheid, comfort en hygiëne. En met een robuust maar aantrekkelijk design is ook de degelijkheid gegarandeerd. Daarnaast kunnen scholen en zorginstellingen bij Delabie ook terecht voor alle bijhorende toestellen: wastafels, urinoirs, zeepverdelers, grepen en steunen.

Kwaliteitsbesef

Delabie profileert zich bewust als specialist in kranen en accessoires voor utiliteiten. De producten zijn vanaf de eerste pennentrek ontworpen voor gebruik in openbare gelegenheden of zorginstellingen. Elk product wordt individueel gecontroleerd in elk stadium van de productie. De gebruiker kan ervan op aan dat de kranen en de accessoires presteren zoals beloofd. Dit engagement vertaalt zich in een garantie van 10 jaar op fabricagefouten.

Tot 90 % waterbesparing

Watergebruik kan een gigantische kost vormen. Een school bijvoorbeeld, met 65 traditionele kranen die elk dagelijks 70 keer worden gebruikt gedurende 180 dagen heeft een verbruik van ongeveer 8 miljoen liter per jaar. Indien je hiervoor Delabie zelfsluitende kranen gebruikt, ligt het verbruik 84 % lager. Met elektronische kranen bespaar je zelfs tot 92 %! Dat is jaarlijks maar liefst 7,36 miljoen liter! De investering van deze kranen is dus snel terugverdiend.

Voor een betere controle op het waterverbruik, hebben de Delabie zelfsluitende kranen een debiet van 3 l/min voor de wastafel en 6 l/min op de douches. Via een automatische zelfsluiting wordt de toevoer onderbroken. Bovendien is er een gegarandeerde sluiting bij het vertrek van de gebruiker. Nalatigheid wordt zo uitgesloten.

Veiligheid

De temperatuur van het warm water in het net is veelal zeer hoog. Alle Delabie mengkranen zijn daarom uitgerust met een temperatuurbegrenzing. Op de thermostatische modellen zorgt de anti-verbrandingsveiligheid voor een onmiddellijke onderbreking van het warm water bij onderbreking van het koud water.

Hygiëne

Delabie past verschillende methodes toe om bacteriegroei te bestrijden. Delabie zorgt er bijvoorbeeld voor dat de interne delen van de kraan volledig glad zijn. In traditionele, gegoten kranen hebben de interne oppervlakken altijd een zekere ruwheid waarin micro-organismen zich kunnen nestelen en zo een biofilm vormen.

Verder moet stagnatie zoveel mogelijk vermeden worden. Dat kan door regelmatige spoelingen, zoals met alle elektronisch kranen van Delabie, waarbij de kraan automatisch 60 seconden spoelt, telkens 24 uur na het laatste gebruik. Bovendien let de fabrikant op alle details. De wastafelkranen zijn standaard uitgerust met straalbrekers, zodat er geen water in achterblijft. En het elektronisch kraanwerk is uitgerust met een gepatenteerd elektroventiel zonder membraam. Zo wordt voorkomen dat water stagneert achter een rubberen membraan.

www.delabiebenelux.com