FSB brengt ergonomie naar woonzorgcentra

In 1881 ontstond FSB als kleinschalige producent van scharnieren en sobere, religieuze voorwerpen uit koper. Twee uiteenlopende producten, maar één ding hadden ze wel gemeen: een modern design. Die gestroomlijnde manier van ontwerpen hebben ze nu, meer dan 130 jaar later, nog steeds. Maar hun focus werd breder. FSB vind je nu overal waar architectuur en “greep”-concepten elkaar ontmoeten. In een nieuw gamma leggen ze zich toe op gebruiksvriendelijke oplossingen voor woonzorgcentra. Ontdek samen met ons drie innovatie producten…

ErgoSystem E300

In moderne woon- en verzorgingsconcepten is barrièrevrijheid al lang vanzelfsprekend. FSB levert met het ‘ErgoSystem’ voor de meest uiteenlopende eisen van uitbaters en architecten de juiste oplossing. Meer bepaald dankzij een optimale link tussen design, functie en economische meerwaarde.

FSB-E300

Het ‘ErgoSystem E300’-gamma bestaat uit ergonomische hulpmiddelen voor in de badkamer. Het inhangzitje in dat aanbod is één van die barrièrevrije toepassingen. En combineert veiligheid met comfort. Het ergonomisch gevormd zitje met hygiëneopening bestaat uit huidvriendelijk, hygiënisch PUR en fijn-mat roestvrij staal. Het heeft een rugsteun en armsteun met opklapfunctie voor een gemakkelijke bediening. Het zitoppervlak van 400 bij 350 mm verdraagt een maximale belasting van 150 kg. En is eenvoudig te combineren met de FSB-douchehoekcombinaties en -handgrepen.

FSB_E300_2Dankzij de ‘A-Flex montagetechniek’ worden badkamer en toilet doelgericht uitgerust of gedemonteerd met hulpmiddelen. Denk aan vaste wandsteunen en doucheklapzitjes. Of aan de opklapbare steun van FSB. Gemaakt voor wastafel of wc, met instelbare veerbelasting voor optimaal grijpen en ondersteunen. De elliptische handgreepvorm met meet 36,5 bij 22 mm en is gekanteld onder 45° . Voor individuele noden als ongevallen of anticiperen op het ouder worden. De wandhouder uit zwartgrijs aluminium is 160 bij 160 mm groot.

De ErgoSystem E300-douchekophouder heeft veel comfortabele instelmogelijkheden. Deze trapsgewijs verstelbare sproeikophouder bestaat uit roestvrij staal en kunststof. De ergonomische Ergohendel zorgt voor een moeiteloze bediening met één hand. Ideaal voor ouderen. Zo hebben ze altijd een hand vrij om zich vast te houden. Veilig en handig. De glijstang heeft een diameter van 22 mm. Die van de wandhouder bedraagt 70 mm.

ErgoSystem A100

De ergonomische technieken van FSB bestaan ook in aluminium. De ‘ErgoSystem A100’-reeks is een budgetvriendelijk alternatief voor de E300-toepassingen uit inox. Het assortiment past voor nagenoeg elk gebruiksdoel. De naar wens uitrustbare handgreepcombinaties met individuele profielen maken planning en montage een pak eenvoudiger. Zo maken de douchehoekcombinaties de plaatsing mogelijk van uitneembare hoekrekjes in kunststof.

FSB_A100

Tabletjes met en zonder geïntegreerde greepstang zijn beschikbaar in standaardafmetingen. En op maat tot een lengte van 1050 en 1900 mm. Dankzij de bruikbaarheid, zowel links als rechts, is het gebruik van de onderhoudsvrije steunklapgreep erg flexibel. Wandgrepen op maat, vaste steungrepen, enkel- en tweevoudige handdoekhouders, wandhaakjes en papierrolhouders evenals opklapbare beugels met oproeptoets , al of niet met LED, vullen het ErgoSystem A100 verder aan.

Het ErgoSystem A100 is dankzij variabele kleurconstellaties individueel afstembaar op interieur en sfeer. En vrij combineerbaar in kleurgeving. Zo bereiken voldoende contrasten een optimale zicht- en afleesbaarheid in de kamer. Wat meer zekerheid betekent voor ouderen met verminderd zichtvermogen. Kleurdifferentiatie van handgrepen en steunen biedt een bijkomende ondersteuning voor veilig grijpen.

Isis M300

Eenvoudig gebruik en flexibele uitbreidingsmogelijkheden. Twee zaken die FSB met ‘Isis M300’ vooropstelt. Het elektronisch toegangsmanagementsysteem zorgt voor symbiose tussen technologie en comfort. De programmering is gebaseerd op elektronische kaarten, rechtstreeks op het beslag. Met zowel offline als online beheermogelijkheden. Op die manier kan je met behulp van pc een willekeurig aantal deuren aansturen . Besturing offline kan met USB-stick, online met routers aangesloten aan het bestaand netwerk of zelfs via wifi-routers waarbij de communicatie draadloos en in real-time gebeurd tussen de deurbeslagen.

FSB-M300

Wie zonder rompslomp wil profiteren van de voordelen van een systeem voor elektronische toegangsorganisatie heeft met Isis M300 altijd een betaalbare flexibele optie. Geen nadelen meer van een mechanische sleutel en ook geen kabels meer trekken naar de deuren.

De toekomstgerichte systeemoplossing voor toegangsmanagement gebruikt een elektronicamodule met de afmetingen van een conventionele profielcilinder onder het sleutelrozet. En een mechatronische module in het krukrozet of dekschild. De batterij-aangedreven garnituren maken extra kabels overbodig en zorgen voor een maximale flexibiliteit bij de installatie. Verschillende deurdiktes vormen daarbij geen enkel probleem. Cilinders vervangen is niet meer nodig.

www.fsb.de