Gezond bouwen met HT-veredelde keramische tegels van Agrob Buchtal

Een gezonde omgeving is belangrijk, zeker in de gezondheidszorg waar patiënten na een ziekte of ingreep op hun zwakst zijn. Met de Hydrophilic Tile (HT) veredelde tegels levert Agrob Buchtal een belangrijke bijdrage aan die gezonde zorgomgeving.

Samengevat zorgen met HT-technologie veredelde tegels ervoor dat de groei van schimmels, bacteriën en andere micro-organismen aanzienlijk vertraagt, de reiniging van het tegeloppervlak eenvoudiger is en schadelijke stoffen in de lucht en in het interieur mee worden afgebroken. Denk aan formaldehyde en onaangename geuren. En dat allemaal door de werking van licht…

De werking van licht ‘does the trick’

Agrob Buchtal brandt tijdens het productieproces van de tegel titaanoxyde (TiO2) bij hoge temperatuur permanent in de tegel in. Wanneer licht het oppervlak van de tegel raakt ontstaat een reactie van zuurstof en vocht uit de lucht, beter bekend als fotokatalyse.

De geactiveerde zuurstof werkt dan op drie manieren door:

  • De zuurstof doodt micro-organismen als bacteriën, schimmels en kiemen aan het oppervlak van de tegel. Dit voorkomt de groei van deze micro-organismen.
  • Door het vocht in de lucht (of door water zelf) ontstaat een vliesdunne waterfilm die ervoor zorgt dat miniemen vuildeeltjes loskomen van het oppervlak van de tegel. Zelfs moeilijk te verwijderen resten zoals vetten komen hierdoor los van het oppervlak. Dit bespaart zowel tijd als chemische schoonmaakmiddelen en ontlast zo tevens het milieu.
  • Onaangename geuren en schadelijks stoffen als formaldehyde verdwijnen op die manier eveneens zo ontstaat een ‘fris’ aanvoelende, schone ruimte waarin het aangenaam toeven is.

Meer informatie op www.clean-air-ceramics.com of www.agrob-buchtal.de