VELUX: 6e Daylight Symposium

Nieuwe ideeën, hulpmiddelen en methodes voor het ontwerp van gebouwen die welzijn en gezondheid bevorderen. Dat waren de centrale onderwerpen op het 6e VELUX Daylight Symposium in Londen  op 2-3 september. Onderzoekers, architecten, ingenieurs en professionals uit de bouwsector bespraken twee dagen lang hoe daglicht kan zorgen voor verandering in de 24/7-maatschappij van vandaag. Het Symposium wierp in het bijzonder een blik op hoe daglicht een snel herstel in ziekenhuizen ten goede kan komen en hoe het de leercapaciteiten van kinderen op school kan verbeteren.

Proactief ontwerpen met daglicht voor welzijn en gezondheid, liep als een rode draad door de 35 lezingen van het Symposium dat door meer dan 350 deelnemers uit alle hoeken van de wereld werd bijgewoond. “Onderzoek naar daglicht wordt rijper. Het Symposium toont aan hoe tal van inzichten en kennis ons in staat stellen om nieuwe oplossingen te creëren die de sterke punten van het klassieke ontwerp koppelen aan de moderne technologie om zo gezondheid en welzijn te bevorderen in de omgeving van gebouwen”, zei Michael K. Rasmussen, CMO van de VELUX Groep.

Juiste oplossing aanbieden

Een steeds terugkerend thema op het Symposium was hoe het ontwerpen van gebouwen met daglicht de natuurlijke dag- en seizoenritmes kan ondersteunen van mensen die meer dan 90 % van hun tijd in gebouwen doorbrengen.

126012-01-XL

“Blootstelling aan licht is als een medicijn die iets doet met het lichaam. Het heeft een invloed op de hartslag, de bloeddruk, het immuunsysteem, het metabolisme, en het humeur.” – M.K. Rasmussen, CMO Velux

“Voorschrijvers geloven dat wat ze in de praktijk brengen, goed is voor de gezondheid van mensen. Toch is het belangrijk dat ze zich in samenwerking met medische wetenschappers focussen op bewijsmateriaal om zeker te zijn dat ze de juiste verlichtingsoplossing aanbieden.”

thedaylightsite.com